T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Cumhuriyet İlkokulu

Okul Müdürümüzün Okul Açılış Mesajı

Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım, Değerli Veliler ve Çok Sevgili Öğrencilerimiz,

 

2021-2022 Eğitim- Öğretim yılının hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

 

Bu sene eğitim- öğretim faaliyetleri tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan COVİD19 salgını tedbirleriyle başlamıştır. Yeni bir eğitim yılının ilk gününde ve ilköğretim haftasının kutlandığı Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın heyecan ve gururu içindeyiz.

 

Başladığımız her günü ilk günkü heyecanla değerlendirip geleceğe emin adımlarla yürümek gibi bir sorumluluğu var hepimizin. Temennimiz, tatilin sizlere iyi gelmiş olmasıdır. Zira tatil dinlenmedir, arınmadır; tatil muhasebedir, tatil olumlu yönlerimizi geliştirmek ve olumsuz yönlerimizi törpülemek için bir fırsattır.

 

Sağlığınıza dikkat ettiğiniz, okula ve derslerinize ilginizi ve gayretinizi sıcak tuttuğunuz sürece başarı sizler için kaçınılmaz olacaktır.

 

Geleceğimizin Güvencesi Sevgili Öğrencilerim;

 

Amacımız Başöğretmenimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün hedef gösterdiği "Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma" yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir.

 

Sevgili öğrenciler, gündelik hayatta karşılaştığımız küçük ya da büyük kişisel sorunlar büyük başarıların önünde engel değildir. Hepimiz için önemli olan arzulu, sabırlı ve inançlı olmaktır.

 

Sayın Velilerimiz;

 

Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimizden kuşkunuz olmasın. Çocuklarınız okulda bulunduğu süre içerisinde; gerekli olan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıkları, toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları, bir üst öğrenim kurumuna hazırlık için gerekli donanıma sahip olmayı öğrenecektir. Sonuçta kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı, yüksek karakterli bir insan olacaktır.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

 

Öğretmenler kılavuzdur. İşini ve yolunu bilen kılavuzla yolculuk yapmak hepimizi mutlaka mutlu sona ulaştırır. Yüreğinizdeki sevgiyi, belleğinizdeki bilgiyi, kişiliğinizdeki ki çizgiyi, sevgili yavrularımızla paylaşacağınızı biliyorum.

 

Bu anlayış ve kararlılıkla; geleceğe güven, meslekte özveri ve saygı ilkeleri ile birbirine kenetlenmiş bir ekip olarak, beynini, gönlünü, yüreğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerimin kendilerine düşen büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını biliyorum. Onun için şevk, heyecan ve azimle görevlerinizi yapacağınızdan ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçireceğimize inancımın tam olduğunu belirtmek isterim.

 

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi dileğiyle hepinize sevgi ve saygılar.

  

Durdu AYDIN

 

Okul Müdürü

07-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.09.2021 - Güncelleme: 07.09.2021 11:35 - Görüntülenme: 915
  Beğen | 6  kişi beğendi